Ελληνικά » Εκδηλώσεις » 2018

Εκδηλώσεις του 2018

Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 2018

Η πλανητική έκθεση Planets In Your Hand θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά με σκοπό τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος 2018, την Κυριακή 07/10 στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2015 με τη βοήθεια των φοιτητών του εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος. Η εκδήλωση περιλαμβάνει εκτός από την έκθεση μας και άλλες παράλληλες δράσεις και ομιλίες.

Η εκδήλωση είναι για μικρούς (αλλά και για μεγάλους) με Ελεύθερη Είσοδο.

Ελάτε να αγγίξουμε πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και να γιορτάσουμε μαζί!


Βραδιά του Ερευνητή 2018 (ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ)

Η ομάδα του Planets In Your Hand θα συμμετάσχει στην Βραδιά του Ερευνητή 2018 στον Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “Δημόκριτος”, την Παρασκευή 05/10 (ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ) στις 17:00 – 24:00.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Οι κατασκευές ξεκίνησαν!

Και ναι ήρθε η ώρα! Η κατασκευή της έκθεσης ξεκινά και είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να δώσουμε ζωή στους πανέμορφους γείτονές μας που λέγονται πλανήτες!

Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην πραγματοποίηση του project "Planets In Your Hand" μπορείς να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα εθελοντισμού.

https://goo.gl/forms/5La7JON3aWLHzgsH2

Για επιπλέον πληροφορίες στείλε μας e-mail στο planetsinyourhand@phys.uoa.gr

#planetsinyourhand

 

 


Φοιτητική ομάδα του Τμ. Φυσικής του ΕΚΠΑ σημείωσε μεγάλη επιτυχία στον διαγωνισμό Europlanet Funding Scheme 2017 από το ευρωπαϊκό δίκτυο πλανητολογίας Europlanet. Η διάκριση αυτή συνοδεύτηκε με χρηματοδότηση για την υλοποίηση της πρότασης με τίτλο "Planets in Your Hand", η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας έκθεσης, όπου θα προσομοιάζονται πλανητικές επιφάνειες και θα παρουσιάζονται οι διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος. Στην παρουσίαση αυτή θα αναφερθούν τα κυριότερα σημεία του προγράμματος, οι μέχρι τώρα ενέργειες και τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας για την υλοποίηση της πρότασης. 

Η ομάδα Public Outreach Team αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ. Στην πρόταση αυτή συμμετέχουν οι φοιτητές: Αθανασόπουλος Δημήτριος, Καραμπότσιου Σέβη, Κεφαλά Κυριακή, Κωνσταντίνου Άννα, Παλαφούτα Σόφη, Παπαδάμη Αργυρώ, Σκλήρης Βασίλης, Τζουγανάτος Λευτέρης, Τριβυζά Μαρίλια, Χλιάρας Βαγγέλης, Χριστοπούλου Έλενα. Επιστημονικός υπεύθυνος για την υλοποίηση της πρότασης είναι ο Κοσμάς Γαζέας, Λέκτορας Παρατηρησιακής Αστροφυσικής του ΕΚΠΑ.