Ελληνικά » Εκδηλώσεις » 2019

Εκδηλώσεις του 2019

22/10/2019

Κόκκινος Πλανήτης

Η έκθεση «Planets In Your Hand» θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00-21:00, στην πρεμιέρα της νέας ψηφιακής ταινίας «Κόκκινος Πλανήτης».

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί δύο φορές, στις 18:30 και στις 20:00 και θα την προλογίσει ο Δρ. Κοσμάς Γαζέας. Η έκθεση «Planets In Your Hand» θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος. Ελάτε να περιπλανηθείτε στον πλανήτη Άρη, αλλά και στους υπόλοιπους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος!

Χάρτης

06/10/2019

Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 2019

Η πλανητική έκθεση Planets In Your Hand θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά με σκοπό τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος 2019, την Κυριακή 06/10 στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2015 με τη βοήθεια των φοιτητών του εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος. Η εκδήλωση περιλαμβάνει εκτός από την έκθεση μας και άλλες παράλληλες δράσεις και ομιλίες.

Η εκδήλωση είναι για μικρούς (αλλά και για μεγάλους) με Ελεύθερη Είσοδο.

Ελάτε να αγγίξουμε πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και να γιορτάσουμε μαζί!

17/09/2019

To Planets In Your Hand στην Βραδιά του Ερευνητή 2019

Η έκθεση Planets In Your Hand θα συμμετάσχει στην Βραδιά του Ερευνητή 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 17:00 – 24:00.

Ελάτε από κοντά να αγγίξετε τις επιφάνειες των πλανητών και να ξεναγηθείτε στο Ηλιακό Σύστημα με τη διαδραστική έκθεσή μας! Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά των πλανητικών επιφανειών, καθώς επίσης και με τις ατμοσφαιρικές και γεωλογικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές, τη θερμοκρασία και τον άνεμο. Μέσα από την έκθεση αυτή δίνεται η δυνατότητα ακόμη και σε άτομα με περιορισμούς στην όραση, να «δουν», να μάθουν και να αντιληφθούν δια της αφής και της όρασης τις ιδιαιτερότητες του κάθε πλανήτη. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα αναλαμβάνει ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων από την έναρξη του θεσμού το 2005.
Οι εκδηλώσεις, όπως και η έκθεση, είναι δωρεάν, ξεκινούν το απόγευμα και περιλαμβάνουν δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τους ιστότοπους:
https://renathens.gr/
http://www.planetsinyourhand.phys.uoa.gr/

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος
Η έκθεση Planets In Your Hand θα βρίσκεται στο χώρο 24 στο Β' όροφο του κτηρίου ΘΕΑΤΡΩΝ (βλ. χάρτη). 

20/07/2019

Εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου: 50 χρόνια από την πρώτη προσελήνωση του ανθρώπου

Συνεχίζοντας τους εορτασμούς για την ιστορική μέρα της 20ης Ιουλίου 1969, όταν ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη, σας περιμένουμε το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 στο Ίδρυμα Ευγενίδου για να γιορτάσουμε μαζί, με πολλές δραστηριότητες και επίτιμους καλεσμένους.


Η έκθεσή Planets In Your Hand θα παρουσιαστεί κατά τις ώρες 18.00-22.30. Είσοδος ελεύθερη.


Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.eef.edu.gr/el/nea/to-idryma-eygenidou-giortazei-tin-epeteio-ton-50-hronon-apo-tin-proti-prosselinosi-tou-anthropou/

18/06/2019

Εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου: Θερινό Ηλιοστάσιο

Με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο και την έναρξη των εορτασμών για τα 50 χρόνια από την ημέρα που ο άνθρωπος πάτησε στη Σελήνη, η έκθεση του Planets In Your Hand θα σας περιμένει στο Ίδρυμα Ευγενίδου την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί αυτό το ιστορικό γεγονός, συνδυάζοντας πολλές άλλες δραστηριότητες.

Η έκθεσή μας θα παρουσιαστεί κατά τις ώρες 18:00-21:30 με ελεύθερη είσοδο.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου: https://www.eef.edu.gr/el/nea/to-idryma-eygenidou-giortazei-to-therino-iliostasio/.

06/04/2019

Athens Science Festival 2019

Η διαδραστική έκθεση «Planets in your hand» σας καλεί στο Athens Science Festival 2019 να αγγίξουν τους πλανήτες και να ταξιδέψουν νοητά στο Ηλιακό μας Σύστημα. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά των πλανητικών επιφανειών, καθώς επίσης και με τις ατμοσφαιρικές και γεωλογικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές, τη θερμοκρασία και τον άνεμο. Μέσα από την έκθεση αυτή δίνεται η δυνατότητα ακόμη και σε άτομα με περιορισμούς στην όραση, να «δουν», να μάθουν και να αντιληφθούν δια της αφής και της όρασης τις ιδιαιτερότητες του κάθε πλανήτη.

Η έκθεση θα παρευρεθεί το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου στο Μηχανουργείο.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.athens-science-festival.gr/

31/03/2019

Planets In Your Hand - Έναρξη έκθεσης

Το 2017 συντάχθηκε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών η ομάδα Επικοινωνίας της Επιστήμης, με το όνομα Planets In Your Hand.
Η εκπαιδευτική πρόταση της ομάδας χρηματοδοτήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Europlanet και αφορά την κατασκευή μιας έκθεσης, που θα περιλαμβάνει μακέτες πλανητικών επιφανειών. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη των διαφορετικών συνθηκών που επικρατούν σε κάθε πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος.
Η έκθεση Planets In Your Hand προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν, να μάθουν και να αντιληφθούν δια της αφής και της όρασης τις ιδιαιτερότητες του κάθε πλανήτη. Ταυτόχρονα, συνεισφέρει στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης που κατέχουμε σήμερα γύρω από το χώρο της πλανητικής εξερεύνησης, στα σχολεία και το ευρύ κοινό, με ιδιαίτερη έμφαση σε άτομα με περιορισμένη όραση. Η ομάδα του Planets In Your Hand του Τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ διοργανώνει μια εκδήλωση με αφορμή την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της έκθεσης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ από τις 17:00 μέχρι τις 22:00


 Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης, που έχουν προγραμματιστεί για αυτήν την ημέρα, είναι για όλες τις ηλικίες.  Ξεκινούν νωρίς το απόγευμα με δημιουργικά παιχνίδια, κατασκευές και χειροτεχνίες, παρατήρηση του Ήλιου με τηλεσκόπια, καταλήγοντας το βράδυ με μια κεντρική ομιλία και την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού. Η έκθεση του Planets In Your Hand θα παρουσιάζεται στους επισκέπτες της εκδήλωσης καθ’ όλη τη διάρκεια των παραπάνω δράσεων, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Τμήματος Φυσικής.

Δελτίο Τύπου και Οδηγίες Πρόσβασης 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης (πατήστε για μεγέθυνση)

02/03/2019

Εκδήλωση στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνων - SciCo

Η ομάδα του “Planets In Your Hand” παρουσίασε στις 2 Μαρτίου 2019 τον πρώτο της πλανήτη ανάμεσα σε ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στα πλαίσια εκδήλωσης στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνων και υπό την αιγίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SciCo. Παιδιά δημοτικού και γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το Ηλιακό Σύστημα, και να προετοιμάσουν μια εικονική διαστημική αποστολή στον Άρη, μέσα από διαδραστικά quiz, χειροτεχνίες και επιμορφωτικές συζητήσεις με τα μέλη της ομάδας.