Ελληνικά » Εκδηλώσεις » 2019 » Βραδιά του Ερευνητή 2019

27/09/2019

To Planets In Your Hand στην Βραδιά του Ερευνητή 2019

Η έκθεση Planets In Your Hand θα συμμετάσχει στην Βραδιά του Ερευνητή 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 17:00 – 24:00.

Ελάτε από κοντά να αγγίξετε τις επιφάνειες των πλανητών και να ξεναγηθείτε στο Ηλιακό Σύστημα με τη διαδραστική έκθεσή μας! Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά των πλανητικών επιφανειών, καθώς επίσης και με τις ατμοσφαιρικές και γεωλογικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές, τη θερμοκρασία και τον άνεμο. Μέσα από την έκθεση αυτή δίνεται η δυνατότητα ακόμη και σε άτομα με περιορισμούς στην όραση, να «δουν», να μάθουν και να αντιληφθούν δια της αφής και της όρασης τις ιδιαιτερότητες του κάθε πλανήτη. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα αναλαμβάνει ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων από την έναρξη του θεσμού το 2005.
Οι εκδηλώσεις, όπως και η έκθεση, είναι δωρεάν, ξεκινούν το απόγευμα και περιλαμβάνουν δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τους ιστότοπους:
https://renathens.gr/
http://www.planetsinyourhand.phys.uoa.gr/

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος
Η έκθεση Planets In Your Hand θα βρίσκεται στον χώρο 24 στο Β' όροφο του κτηρίου ΘΕΑΤΡΩΝ (βλ. χάρτη).