Ελληνικά » Εκδηλώσεις » 2019 » Planets In Your Hand @ UoA

31/03/2019

Planets In Your Hand - Έναρξη έκθεσης

Το 2017 συντάχθηκε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών η ομάδα Επικοινωνίας της Επιστήμης, με το όνομα Planets In Your Hand.
Η εκπαιδευτική πρόταση της ομάδας χρηματοδοτήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Europlanet και αφορά την κατασκευή μιας έκθεσης, που θα περιλαμβάνει μακέτες πλανητικών επιφανειών. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη των διαφορετικών συνθηκών που επικρατούν σε κάθε πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος.
Η έκθεση Planets In Your Hand προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν, να μάθουν και να αντιληφθούν δια της αφής και της όρασης τις ιδιαιτερότητες του κάθε πλανήτη. Ταυτόχρονα, συνεισφέρει στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης που κατέχουμε σήμερα γύρω από το χώρο της πλανητικής εξερεύνησης, στα σχολεία και το ευρύ κοινό, με ιδιαίτερη έμφαση σε άτομα με περιορισμένη όραση. Η ομάδα του Planets In Your Hand του Τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ διοργανώνει μια εκδήλωση με αφορμή την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της έκθεσης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ από τις 17:00 μέχρι τις 22:00


 Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης, που έχουν προγραμματιστεί για αυτήν την ημέρα, είναι για όλες τις ηλικίες.  Ξεκινούν νωρίς το απόγευμα με δημιουργικά παιχνίδια, κατασκευές και χειροτεχνίες, παρατήρηση του Ήλιου με τηλεσκόπια, καταλήγοντας το βράδυ με μια κεντρική ομιλία και την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού. Η έκθεση του Planets In Your Hand θα παρουσιάζεται στους επισκέπτες της εκδήλωσης καθ’ όλη τη διάρκεια των παραπάνω δράσεων, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Τμήματος Φυσικής.

Δελτίο Τύπου και Οδηγίες Πρόσβασης 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης (πατήστε για μεγέθυνση)