Ελληνικά » Εκδηλώσεις » 2021

Εκδηλώσεις

EPS Young Minds - Empowering Women In Physics

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, η ομάδα Planets In Your Hand συμμετείχε στην εκδήλωση της ομάδας EPS Young Minds, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Empowering Women In Physics». Οι επισκέπτες ταξίδεψαν νοητά στο Ηλιακό Σύστημα, μέσω της διαδραστικής έκθεσης Planets In Your Hand, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον Δία και τους Γαλιλαϊκούς δορυφόρους του από το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

City Lab

Στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2021 η ομάδα Planets In Your Hand είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τους μαθητές του φροντιστηρίου ρομποτικής CityLab. Οι νεαροί επισκέπτες «άγγιξαν» τους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, συζήτησαν με τα μέλη της ομάδας για τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτούς και έθεσαν ενδιαφέροντα ερωτήματα.

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση δείτε εδώ!

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 η έκθεση «Planets In Your Hand» φιλοξενήθηκε στο χώρο του Μαράσλειου Διδασκαλείου στα πλαίσια του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διδακτικής Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση που διοργανώθηκε από την Ένωση για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία (ΕΝΕΦΕΤ). Οι σύνεδροι, η πλειοψηφία των οποίων ήταν εκπαιδευτικοί, ταξίδεψαν νοητά στο Ηλιακό μας Σύστημα και τους δόθηκε η δυνατότητα να μελετήσουν μια πρωτότυπη και βραβευμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα επί το έργο. Οι συζητήσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε μέλη της ομάδας του «Planets In Your Hand» και τους συνέδρους παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ οι τελευταίοι δήλωσαν τις θετικές τους εντυπώσεις για την ιδέα της έκθεσης και την πραγματοποίησή της. Η ομάδα εκπροσωπήθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος Δρ. Κοσμά Γαζέα, τους υποψήφιους διδάκτορες Σέβη Καραμπότσιου, Δημήτρη Αθανασόπουλο και Σόφη Παλαφούτα αλλά και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές Κωνσταντίνα Βροντάκη, Κώστα Μαργέτη, Δέσποινα Μπαρμπαρή και Μαρία Παναγοπούλου.

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση δείτε εδώ!

Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου

Η ομάδα “Planets In Your Hand” συμμετέχει στο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου, που διεξάγεται στο Καστελλόριζο στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2021. Η έκθεση, που αναπαριστά τις επιφάνειες των πλανητών του Ηλιακού Συστήματος, θα ταξιδέψει για πρώτη φορά σε μία ακριτική περιοχή της Ελλάδας. Αστρονομικά κουίζ, παρατήρηση με τηλεσκόπιο και ουρανογραφία θα ολοκληρώσουν τις δράσεις της ομάδας. Σε μία γιορτή της επιστήμης, με ιδιαίτερη σημασία λόγω της τοποθεσίας της, η ομάδα μας θα εκπροσωπηθεί από τον Δρ. Κοσμά Γαζέα, την Κωνσταντίνα Βροντάκη και την Μαρία Παναγοπούλου.

https://kastellorizofestival.com/

05/07/2021

ATRAKTOS CAMP

Η συμμετοχή της ομάδας “Planets In Your Hand” στο φετινό ATRAKTOS CAMP ταξίδεψε τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 8-12 ετών στο Ηλιακό Σύστημα με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Μακέτες της έκθεσης “Planets In Your Hand” παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, συνοδευόμενες από ομιλία του Δρ. Κοσμά Γαζέα για τη διαστημική εξερεύνηση. Τα μέλη της ομάδας Σόφη Παλαφούτα, Κωνσταντίνα Βροντάκη και Μαρία Παναγοπούλου διεξήγαγαν δραστηριότητες όπως διαδραστικά κουίζ και κατασκευές.

https://atraktos.org/camp/1423/

03/04/2021

Διαδικτυακή ομιλία Δρ. Κοσμά Γαζέα στον ΣΕΑΒ (copy 1)

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας ο Δρ. Κοσμάς Γαζέας πραγματοποίησε ζωντανή διαδικτυακή ομιλία με θέμα “Η δημιουργία του Ηλιακού Συστήματος”. Η μετάδοση έγινε μέσω της πλατφόρμας Zoom και μετά την ολοκλήρωσή της ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Στην ομιλία παρουσιάστηκαν οι δράσεις της ομάδας του “Planets In Your Hand” σχετικά με τους πλανήτες και τη δημιουργία του Ηλιακού Συστήματος. Η εκδήλωση παραμένει διαθέσιμη στο κοινό μέσω του παρακάτω συνδέσμου.


https://www.youtube.com/watch?v=X6O_Rr22e14

.
.

27/03/2021

Athens Science Festival - ASF2021

Μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων στο Athens Science Festival 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών. Η ομάδα επικοινωνίας της επιστήμης “Planets In Your Hand” δημιούργησε μία διαδραστική ιστοσελίδα με θέμα το Ηλιακό Σύστημα. Η ιστοσελίδα παραμένει ενεργή και οι επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιήσουν ένα νοητό ταξίδι στους πλανήτες της αστρικής μας γειτονιάς. Μπορείτε να μεταβείτε σε αυτή από την αρχική ιστοσελίδα του “Planets In Your Hand” μέσω της επιλογής “Click In Solar System” που υπάρχει στο μενού, επιλέγοντας την αντίστοιχη εικόνα.

 

http://observatory.phys.uoa.gr/clickinsolarsystem.html

.
.

03/02/2021

Διαδικτυακή ομιλία του Δρ. Κοσμά Γαζέα στον ΟΦΑ Θεσσαλονίκης

Υπό την αιγίδα του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης ο Δρ. Κοσμάς Γαζέας πραγματοποίησε ζωντανή διαδικτυακή ομιλία με αφορμή τον εορτασμό των 21 χρόνων λειτουργίας του Γεροσταθοπούλειου Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στην ομιλία παρουσιάστηκε το πλούσιο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο που έχει προσφέρει το αστεροσκοπείο σε αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά και στα ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που είναι ενεργά σήμερα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις της ομάδας του “Planets In Your Hand”.

https://www.youtube.com/watch?v=aTr6KMEuNbc

Παλαιότερες Εκδηλώσεις