Καλωσήλθατε

Η ομάδα του Planets In Your Hand (PIYH), αποτελεί μια από τις πιο δραστήριες και ενεργές ομάδες επικοινωνίας της επιστήμης του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ. Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 2017, όταν στο πλαίσιο του διαγωνισμού Europlanet Funding Scheme 2017 κατατέθηκε μια πρόταση από ομάδα φοιτητών του Τμήματος στο ευρωπαϊκό δίκτυο πλανητολογίας Europlanet. Η πρότασή μας αξιολογήθηκε, διακρίθηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες και βραβεύτηκε, λαμβάνοντας χρηματοδότηση για την υλοποίησή της.

Η ιδέα της πρότασης με τίτλο "Planets in Your Hand" χρηματοδοτήθηκε από το Europlanet ώστε να κατασκευαστούν ειδικά διαμορφωμένα εκθέματα, όπου θα προσομοιάζονται οι διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος. 

Στο διαγωνισμό του 2017, η ομάδα μας πρότεινε να κατασκευάσει μακέτες πλανητικών επιφανειών, με τη μορφή κάδρων, παρουσιάζοντας τις ιδιαιτερότητες που έχει ο κάθε πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος. Το σύνολο των κατασκευών θα παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους (σχολεία, πανεπιστήμια, ιδρύματα κτλ) και θα λειτουργεί ως διαδραστικό έκθεμα. Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες, ακόμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, να δουν, να μάθουν και να αντιληφθούν δια της αφής και της όρασης τις ιδιαιτερότητες του κάθε πλανήτη.

.
.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της πρότασης, έχει δημιουργηθεί η παρούσα ιστοσελίδα όπως και social media (facebook, instagram, twitter). Για την πρόοδο και την εξέλιξη της πρότασης θα γίνονται σχετικές ανακοινώσεις μέσω των παραπάνω μέσων ενημέρωσης.

.
.