Ελληνικά » Νέα

Τα Νέα Μας

14/10/2019

Βραβείο Επικοινωνίας της Επιστήμης - ΕΠΙ^2 2019

Άλλη μία σημαντική διάκριση για το πρόγραμμα Planets In Your Hand! Στις 27 Σεπτεμβρίου 2019, στην εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η ομάδα μας διακρίθηκε για τη συνεισφορά της στην επικοινωνία της επιστήμης κερδίζοντας το Βραβείο Επικοινωνίας της Επιστήμης (Βραβείο ΕΠΙ^2 2019) στην κατηγορία «Δράσεις και Καμπάνιες Ευαισθητοποίησης».

Το διαρκές ενδιαφέρον που δείχνετε για το πρόγραμμα και την πλανητική επιστήμη, μας κάνει καλύτερους και μας ωθεί σε περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές, τους εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης και τα μέλη της ομάδας για την πολύτιμη βοήθειά τους.

14/09/2018

Συμμετοχή στο EPSC-DPS Joint Meeting 2019

Η ομάδα του Planets In Your Hand θα παρευρεθεί στο EPSC-DPS Joint Meeting 2019, ένα Ευρωπαϊκό συνέδριο πλανητικής επιστήμης. Το European Planetary Science Congress θα διεξαχθεί στις 15 – 20 Σεπτεμβρίου στη Γενεύη στην Ελβετία. Το συνέδριο προάγει την ανταλλαγή και παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων, την ανταλλαγή ιδεών και την καλύτερη δικτύωση της επιστημονικής κοινότητας. Η ομάδα θα παρουσιάσει την έκθεσή της με παρουσίαση αφίσας.

14/06/2019

Η έκθεση Planets In Your Hand στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Συνεχίζουμε δυναμικά και το καλοκαίρι!


Η έκθεση Planets In Your Hand θα φιλοξενηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες από το Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου μπορείτε να την επισκέπτεστε καθημερινά, αγγίζοντας τις πλανητικές επιφάνειες και κάνοντας «βουτιές» στο Ηλιακό μας Σύστημα.


Υπενθυμίζουμε ότι στις 18 Ιουνίου 2019, με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο, μέλη της ομάδας Planets In Your Hand, θα βρίσκονται εκεί για να ξεναγήσουν μικρούς και μεγάλους στα μυστικά του Ηλιακού Συστήματος.

http://www.planetsinyourhand.phys.uoa.gr/oles-oi-ekdhloseis/8erino-hliostasio-2019-eef.html

24/03/2019

Παρουσίαση της έκθεσης Planets In Your Hand

Η παρουσίαση της έκθεσης του Planets In Your Hand είναι γεγονός!

Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί και τους 8 πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος σε μια πολυαισθητηριακή εμπειρία την Κυριακή 31 Μαρτίου!

Παρατήρηση με τηλεσκόπια, εκτόξευση πυραύλων, escape room και χειροτεχνίες είναι οι δραστηριότητες που θα συνοδεύσουν την έκθεση μας και φυσικά μια κεντρική ομιλία απλό το Δρ. Νίκο Σέργη με θέμα «Πλανητική εξερεύνηση: Παρόν και μέλλον».

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στην πρώτη μας εμφάνιση! Σας περιμένουμε!


28/09/2018

Νέα ημερομηνία! Βραδιά του Ερευνητή 2018

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ 17:00-24:00

Η Βραδιά του Ερευνητή 2018, στην οποία θα παρευρεθεί και η έκθεσή μας, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”. 


27/09/2018

Έκτακτη Ανακοίνωση:

H αυριανήεκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΚΕΦΕ ''Δημόκριτος'' ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.

Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και τις υποδείξεις της Περιφέρειας Αττικής, για λόγους ασφαλείας του κοινού και των εκθετών, η εκδήλωση της βραδιάς του Ερευνητή στις 28 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ ''Δημόκριτος'' ακυρώνεται.

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού της.


14/09/2018

Συμμετοχή στο European Planetary Science Congress 2018

Η ομάδα του Planets In Your Hand θα παρευρεθεί στο European Planetary Science Congress (EPSC) 2018, ένα Ευρωπαϊκό συνέδριο πλανητικής επιστήμης. Το European Planetary Science Congress θα διεξαχθεί στις 16 – 21 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο στη Γερμανία. Το συνέδριο προάγει την ανταλλαγή και παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων, την ανταλλαγή ιδεών και την καλύτερη δικτύωση της επιστημονικής κοινότητας. Η ομάδα θα παρουσιάσει την πρόοδο της, τις πρώτες επιφάνειες, με προφορική ομιλία και αφίσα.

 

 

 

Η συμμετοχή του Planets In Your Hand στο EPSC 2018 υποστηρίζεται οικονομικά με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ευγενίδου.