Ελληνικά » Βραβεία & Συνέδρια

Βραβεία, Διακρίσεις και Συμμετοχές σε συνέδρια

ΕΝΕΦΕΤ 2021

Στο πλαίσιο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διδακτικής Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση που διοργανώθηκε από την Ένωση για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία (ΕΝΕΦΕΤ) παρουσιάστηκε προφορική εργασία από το μέλος της ομάδας του «Planets In Your Hand» Μαρία Παναγοπούλου με τίτλο: “Planets In Your Hand: Μία διαδραστική έκθεση του Ηλιακού μας Συστήματος για τους πολίτες”. Στις 21 Νοεμβρίου 2021, οι παρευρισκόμενοι σύνεδροι ενημερώθηκαν για την ίδρυση της ομάδας «Planets In Your Hand», τη σύλληψη και υλοποίηση της ιδέας της διαδραστικής έκθεσης, τους στόχους του προγράμματος, αλλά κυρίως για τις αντιδράσεις και τις εντυπώσεις των επισκεπτών της. Ακολούθησε αρκετά εκτενής και εποικοδομητική συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες, οι οποίοι έδειξαν το ενδιαφέρον τους για την διαδραστική έκθεση και την ομάδα γενικότερα.

23/08/2021

Διαδικτυακό Συνέδριο «Global Hands-on Universe»

Η ομάδα «Planets In Your Hand» έλαβε μέρος στο παγκόσμιο συνέδριο Hands-on Universe (GHOU), στο οποίο συμμετείχαν φοιτητές, καθηγητές και επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή ιδεών και σύγχρονων τρόπων εκπαίδευσης για θέματα STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) μεταξύ των συμμετεχόντων. Η ομάδα μας με τον Δρ. Κοσμά Γαζέα και την Μαρία Παναγοπούλου παρουσίασε το πρόγραμμα «Planets In Your Hand», καθώς και την απήχηση που έχει στο κοινό, λαμβάνοντας θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες. Η παρουσίαση παραμένει διαθέσιμη στο κοινό (στα αγγλικά) μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

https://www.youtube.com/watch?v=taQ87856LS0&list=PLmJNKv0Pbs3Md8LrMFEqzDttM7L9vmUQ5&index=4

19/09/2020

Διαδικτυακό Διεθνές Συνέδριο EPSC 2020

Η ομάδα «Planets In Your Hand» συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλανητικής Επιστήμης European Planetary Science Congress (EPSC) που έγινε διαδικτυακά τον Σεπτέμβριο του 2020, παρουσιάζοντας την απήχηση που έχει η έκθεση στο κοινό. Την εργασία αυτή παρουσίασαν οι Δημήτρης Αθανασόπουλος, Δρ. Κοσμάς Γαζέας, Σόφη Παλαφούτα, Μαρία Παναγοπούλου, Κωνσταντίνα Βροντάκη και Αργυρώ Παπαδάμη και παραμένει διαθέσιμη στα αγγλικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://meetingorganizer.copernicus.org/EPSC2020/EPSC2020-629.html#discussion

Βραβείο Επικοινωνίας της Επιστήμης - ΕΠΙ^2 2019

Άλλη μία σημαντική διάκριση για το πρόγραμμα Planets In Your Hand! Στις 27 Σεπτεμβρίου 2019, στην εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η ομάδα μας διακρίθηκε για τη συνεισφορά της στην επικοινωνία της επιστήμης κερδίζοντας το Βραβείο Επικοινωνίας της Επιστήμης (Βραβείο ΕΠΙ^2 2019) στην κατηγορία «Δράσεις και Καμπάνιες Ευαισθητοποίησης».

Το διαρκές ενδιαφέρον που δείχνετε για το πρόγραμμα και την πλανητική επιστήμη, μας κάνει καλύτερους και μας ωθεί σε περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές, τους εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης και τα μέλη της ομάδας για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Βραβείο Outstanding Student Poster Award - OSPA 2018

Η ομάδα «Planets In Your Hand» συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλανητικής Επιστήμης European Planetary Science Congress (EPSC) στο Βερολίνο της Γερμανίας στις 16-21 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσιάζοντας με αφίσα τις πρώτες κατασκευές των πλανητικών επιφανειών. Η ομάδα μίλησε με ενθουσιασμό για το πρωτοποριακό πρόγραμμα με τα ανάγλυφα χαρακτηριστικά των πλανητών και κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο OSPA 2018 (Outstanding Student Poster Award) για την αρτιότητα της εργασίας και την παρουσίασή της στο συνέδριο. Αυτό εξασφάλισε την πρόσκληση για τη συμμετοχή της ομάδας μας στο επόμενο συνέδριο EPSC 2019 στη Γενεύη της Ελβετίας.

Το βραβείο μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε τη δουλειά μας και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και τα μέλη της κριτικής επιτροπής!

Διεθνές συνέδριο EPSC-DPS Joint Meeting 2019

Η ομάδα «Planets In Your Hand» συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλανητικής Επιστήμης EPSC-DPS Joint Meeting 2019, που διοργανώθηκε από το European Planetary Science Congress και το Division for Planetary Sciences του American Astronomical Society, και πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας τον Σεπτέμβριο του 2019. Ο Δρ. Κοσμάς Γαζέας και ο Δημήτρης Αθανασόπουλος παρουσίασαν το πρόγραμμα «Planets In Your Hand» και τις εκπαιδευτικές δράσεις του.

.
.

Συμμετοχή στο European Planetary Science Congress 2018

Η ομάδα του Planets In Your Hand έχει παρευρεθεί στο European Planetary Science Congress (EPSC) 2018, ένα Ευρωπαϊκό συνέδριο πλανητικής επιστήμης. Το European Planetary Science Congress  2018 διεξάχθηκε στις 16 – 21 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο στη Γερμανία. Το συνέδριο προάγει την ανταλλαγή και παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων, την ανταλλαγή ιδεών και την καλύτερη δικτύωση της επιστημονικής κοινότητας. Η ομάδα παρουσίασε την πρόοδο της, τις πρώτες επιφάνειες, με προφορική ομιλία και αφίσα.

 

 

 

Η συμμετοχή του Planets In Your Hand στο EPSC 2018 υποστηρίζεται οικονομικά με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Πανευρωπαϊκή Διάκριση στον διαγωνισμό Europlanet Funding Scheme 2017

Το 2017 συντάχθηκε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών η ομάδα Επικοινωνίας της Επιστήμης, με όνομα «Planets In Your Hand». Η εκπαιδευτική πρόταση της ομάδας αναδείχτηκε από το Ευρωπαϊκό δίκτυο Πλανητολογίας Europlanet, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Europlanet Funding Scheme 2017. Στον διαγωνισμό αυτό η ομάδα μας διακρίθηκε ανάμεσα σε άλλες, βραβεύτηκε και χρηματοδοτήθηκε για την κατασκευή πλανητικών επιφανειών και την ανάδειξη των διαφορετικών συνθηκών που επικρατούν σε κάθε πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος.