Ελληνικά » Βραβεία & Συνέδρια

Βραβεία και Διακρίσεις της Ομάδας μας

Βραβείο Επικοινωνίας της Επιστήμης - ΕΠΙ^2 2019

Άλλη μία σημαντική διάκριση για το πρόγραμμα Planets In Your Hand! Στις 27 Σεπτεμβρίου 2019, στην εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η ομάδα μας διακρίθηκε για τη συνεισφορά της στην επικοινωνία της επιστήμης κερδίζοντας το Βραβείο Επικοινωνίας της Επιστήμης (Βραβείο ΕΠΙ^2 2019) στην κατηγορία «Δράσεις και Καμπάνιες Ευαισθητοποίησης».

Το διαρκές ενδιαφέρον που δείχνετε για το πρόγραμμα και την πλανητική επιστήμη, μας κάνει καλύτερους και μας ωθεί σε περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές, τους εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης και τα μέλη της ομάδας για την πολύτιμη βοήθειά τους.


Βραβείο Outstanding Student Poster Award - OSPA 2018

Η ομάδα «Planets In Your Hand» συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλανητικής Επιστήμης European Planetary Science Congress (EPSC) στο Βερολίνο της Γερμανίας στις 16-21 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσιάζοντας με αφίσα τις πρώτες κατασκευές των πλανητικών επιφανειών. Η ομάδα μίλησε με ενθουσιασμό για το πρωτοποριακό πρόγραμμα με τα ανάγλυφα χαρακτηριστικά των πλανητών και κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο OSPA 2018 (Outstanding Student Poster Award) για την αρτιότητα της εργασίας και την παρουσίασή της στο συνέδριο. Αυτό εξασφάλισε την πρόσκληση για τη συμμετοχή της ομάδας μας στο επόμενο συνέδριο EPSC 2019 στη Γενεύη της Ελβετίας.

Το βραβείο μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε τη δουλειά μας και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και τα μέλη της κριτικής επιτροπής!


Πανευρωπαϊκή Διάκριση στον διαγωνισμό Europlanet Funding Scheme 2017

Το 2017 συντάχθηκε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών η ομάδα Επικοινωνίας της Επιστήμης, με όνομα «Planets In Your Hand». Η εκπαιδευτική πρόταση της ομάδας αναδείχτηκε από το Ευρωπαϊκό δίκτυο Πλανητολογίας Europlanet, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Europlanet Funding Scheme 2017. Στον διαγωνισμό αυτό η ομάδα μας διακρίθηκε ανάμεσα σε άλλες, βραβεύτηκε και χρηματοδοτήθηκε για την κατασκευή πλανητικών επιφανειών και την ανάδειξη των διαφορετικών συνθηκών που επικρατούν σε κάθε πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος.